ADCC Lukkopainin Suomen Mestaruus kilpailut 2018 ennakko ja tulokset.

0
1551
ADCC SM 2018 ennakko

ADCC Lukkopainin Suomen Mestaruus kilpailut 2018 ennakko ja tulokset.

Taas on se aika kun Suomen kovimmat painijat palkitaan. Ensin toki pitää hieman painia ja raahautua kehä kolmosen ulkopuolelle.

Ammattilaisten sarjojen voittajat lähtevät EM-kilpailuihin tavoittelemaan osallistumisoikeutta ADCC Mailmanmestaruus kilpailuihin, mitkä ovat kaikkien painilajien olympialaiset. ADCC kokoaa kaikkien painilajien parhaimmiston ottelemaan tasapuolisilla säännöillä paremmuudesta. lue lisää

Kilpailut järjestetään 17.11.2018 Tampereella, tai siis Hervannassa.. Hervanta toki on monelle poliisille tuttu opiskelijalähiö, mutta eikö näitä arvokilpailuita voitaisi pitää paikoissa mihin paikan päälle voisi eksyä joku katsoja tiiviin lajipiirinkin ulkopuolelta. Varsinkin kun seuraavalle viikolle osuu Brasilialaisen JiuJitsun Suomen mestaruus kilpailut loogisesti tietysti Jyväskylässä?!

ADCC Seuramestaruus 2018

Myös seurakilpailu tulee tänä vuonna olemaan äärinmäisen tiukka. Lauantain ammattilaisten sarjojen jälkeen Kuikan kirittämä Helsingin-Painimiehet (HPM), saattaa jopa ottaa keulapaikan Karppisten Klaanin MMA300 Teamiltä. MMA300 team on voittanut seuramestaruuden viisi kertaa kuusista viimeisimmistä ADCC SM kilpailuista. Vain kerran vuonna 2016 Barreto Helsingin kuuluisat setä-miehet onnistuivat kiilaamaan seniorisarjojen turvin kärkipaikalle.

Tänä vuonna saatetaan nähdä tilanne missä seuramestaruus ratkeaa vasta avoimissa sarjoissa ja mikä olisi sitä hienompaa, että kuninkuusluokka ratkaisisi voittajan!

Men ammattilaiset -65kg

Sarja näyttäisi paperilla olevan Ismo Mannisen, MMA300 ja Aleksandr Keinäsen, MMA Vantaa välien selvittely. Ismo on kuitenkin lukkopainissa mennyt harppauksia eteenpäin ja sarjan moraalisen mestarin siirryttyä massakauden myötä ylempään sarjaan kulta jää Tampereelle.

No kulta jäi Tampereelle, mutta voittajaksi jyräsi erittäin kypsällä pelillä Arttu Virtala.

Miehet ammattilaiset -76,9kg

Erittäin kovatasoinen ja monipuolinen sarja, missä voittajalle saattaa tulla jopa neljä ottelua. Lohko “arvonnoissa” toisen kierroksen vapaamatka saattaa siis lopussa merkitä paljonkin.

Sarjan kirkkaimpiin suosikkeihin lukeutuu hallitseva Euroopan pronssimitalisti Tuomas Kokkonen, GB Gym. Mutta miten voimat riittävät tällä kertaa isompien poikien sarjassa?

Moninkertainen Suomen Mestari Eetu Wallius, Tampereen Jujutsu-koulu lähtee  puolustamaan mestaruutta ja monet nilkat tulevat varmasti olemaan kovilla..

Itä-Suomen piirinmestari Jari Illikainen on myös varteenotettava tekijä, kun huhujen mukaan painon nosto on mennyt hyvin ja niskaan on tullut onnistuneesti lisää lihaa.

Jos lapulla on tilaa kannattaa varamerkeiksi nostaa myös Riku Hapulahti, Lahden Gentai ja varmasti viimeistään turnauksen edetessä lämpiävä maraton mestari Severi Nenonen, Barreto JiuJitsu-Lahti.

Sarjan kovuutta kuvaa se, että näiden ottelijoiden takana hengittää ainakin kuusi ottelijaa, minkä mahdollisuudet voittoon ovat vedonlyöntitoimistojen kertoimissa vain muutamia prosentteja korkeampia..

Tässä sarjassa ei tarvinnut varamerkeille lähteä vaan Eetu otti omansa ja lähtee EM-kilpailuihin tavoittelemaan himoittua paikkaa lajin MM-kilpailuissa.

Miehet ammattilaiset -87,9kg

Tulkaa pois sieltä kun Otto Kuikka, Helsingin-Painimiehet painii ja ottaa kolmannen Suomen mestaruutensa!

No on sarjassa toki Tuomas Simola, Lahden Gentai haastamassa, mutta raskaan EM-kilpailuiden painonpudotuksen jälkeen alempaan -77,9kg sarjaan Simola ei millään ole voinut saada Kuikan voimatasapainoa kiinni. Kuikka palaa hallitsemaan sarjaa 87.9kg kun edellisen vuoden voittaja Jesse Urholin keskittyy UFC uraansa. Toimituksen tietojen mukaan Kuikalla ei ole UFC tavoitteena joten saa nähdä mistä tähän sarjaan löytyy seuraava todellinen haastaja.

Ennakko odotusten mukaan Kuikka oli sarjan selkeästi kovin painija. Sama selkeä linja jatkui sarjan finaalissa ja Tuomas Simola lenteli pitkin ja poikin tatamia. Kuin ihmeen kaupalla Tuomas onnistui sinnittelemään jatkoajalle. Ja jatkoajan loppupuolella kaikki kääntyi. Kaikilla on tiedossa ollut Simolan kovuus painijana mutta jo pitkään olen odottanut hänen peliin Jiu-Jitsulle tyypillistä herkkyyttä. Ja nyt sitä herkkyyttä löytyi, kun jatkoajan loppupuolella Tuomas onnistui kiristämään Giljotin kuristuksella Jakomäen karhun laulukuoroon. Simolalle SM-kultaa ja kisamatka EM-kilpailuihin.

Miehet ammattilaiset -98,9kg

Melkein yhtä selkeä sarja kuin edellinen. Turun kovin metsuri Miikka Suvanto,Finnfighters Gym  ottaa nyt omansa ja suplexoi vastustajat.

Haastamaan lähtevät Jakomäen nouseva lupaus Ville Vaheri, HPM, Jussi Wacklin, MMA Vantaa ja mustana hevosena Mattias “takaperinvolttiohitus” Kasurinen, Polar Jiu Jitsu Team.

Tähän sarjaan ei yllätyksiä saatu ja Miikka Suvanto tanssahteli voitokkaasti sarjan voittoon.

Miehet ammattilaiset +99

Raskas sarja näyttää tänä vuonna myös taputellulta ja Jakomäen Heikki Jussila (DI Insinööri mm.), HPM nappaa nyt lukkopainin Suomen mestaruuden vapaapainin Suomen mestaruuden rinnalle.

Haastajia ei oikeastaan ole ja vastustajat toivovat Heikkiä toiselle puolella kaaviota, jotta edes himmeämmät mitali toiveet pysyisivät elossa ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Musta hevonen, Barreto Helsingin nuorisoakatemiasta ammattilaisiin nostettu Sam Backlund tekee ammattilais depyyttinsä. Sam on tehnyt hyvää jälkeä amatööri urallaan napaten mm. Pietarissa järjestetyissä kilpailuissa hopeaa sekä omasta, että avoimesta sarjasta (BJJ).

Myös raskaassa sarjassa sarjan varma piti ja Heikki Jussila kuittasi palkintokaappiin vapaapainin Suomen mestaruuden lisäksi, nyt myös lukkopainin Suomen mestaruuden. Nähtäväksi jää miten Heikillä riittää aikaa Lukkopainille hänen valmistautuessa tuleviin vapaapainin Olympiakarsiontoihin.

Naiset ammattilaiset -60kg

Maiju “Mountain Momma” Suotama käy ottamassa muutaman ottelun harjoituskaudella ja sarjan voitto riippuu oikeastaan siitä ajetaanko sisään samalla jotain uusia tekniikoita vai onko tavoitteena napata liput legendaariselle #kuikansomet matkalle tarunhohtoiseen Poznaniin.

Ja niinhän siinä kävi että Maiju harjasi tiensä Poznanin retkelle.

Naiset +60kg

Joko olisi Laura Rättyän vuoro? Jyväskylän Fight Clubia tällä kertaa edustava neito tanssittaa päätä tai toista pidemmät vastustajansa laulukuoroon jos oma ajatus pysyy mukana.

Tämä sarja on myös oleellinen seurakilpailua ajatellen ennen avoimia painoluokkia. Mikäli Jakomäen Emma Reunanen, HPM pystyy nousemaan mitaleille saati haastamaan Lauran, saattaa HPM lähteä seurakilpailun johdossa avoimiin sarjoihin.

Ainoa sarja missä voittaja tuli yllätyksenä ainakin toimitukselle. Tasaisilla suorituksilla kultaa Milla Haapalalle.

Facebook Comments