ADCC SM-2017 kisaennakko

Mielenkiintoiset ADCC SM-kisat tulossa – veikkaa kommentteihin oma rivisi! Tätä kun kirjoittelin niin heitän vielä järjestäjien suuntaan toiveen avoimesta sarjasta.

Pro men -65,9

Tasainen sarja missä Tuomas Kokonen tulee nappaamaan kisamatkan jos vain puntarista selviää.

Tosin erot ovat pieniä ja Kouvolasta kantautuneiden tietojen mukaan Mikko Gunnar lähtee tosissaan hakemaan EM-kisapaikkaa ja triangeli on rasvattu. Mustana hevosena sarjassa on vapaaottelu rintamalla Aasiassa mainetta niittänyt Toni Tauru, mutta Jiu-Jitsu pelikirja ei näihin karkeloihin riitä.

Pro men -76,9

Ehkä vielä tasaisempi sarja kuin kevyt sarja mutta ennakkosuosikiksi lapulle Ville Heikkonen. Tässä lajissa kaikille lienee kuitenkin Villen taktiikka selvillä ja törröttäviä jalkoja nähtäneen melko vähän.

Melkein puolet sarjan ottelijoista taitaa olla kumikaardin pelailijoita joten tämä sarja tultaneen ratkaisemaan myös pitkälti matossa, mikä saattaa kannattaa huomioida kun vaihtomerkkejä lapulle valitaan.

Barreto Helsingin Kalle Laukkanen on tekninen suorittaja, toivottavasti tällä kertaa kisajännitys tuo sopivasti lisää agressiivisuutta. Otetaan Kalle vaihtomerkiksi vakioon.

Pro men -87,9

Tämän vuoden ADCC-SM kilpailuiden ehdottomasti kovin sarja. Sarjan kirkkautta hieman himmensi Tuomas Simolan taktinen rintamalinjan oikaisu raskaaseen sarjaan. Mutta en itsekkään lähtisi kilpailuissa väkisin (muuta kuin harjoitus mielessä) haastamaan Jesse Urholinia ja Otto Kuikkaa.

Toivottavasti kaavion laatijat ovat hereillä ja Porin- ja Karjalan karhuille annetaan mahdollisuus kohdata finaalissa. Karhujen kohtaamiseen suosikkina lähtee mm. UOBJJ Maailmanmestaruuden voittanut Otto Kuikka. Helpolla Otto ei tule kuitenkaan pääsemään vaan mm. edellisiin ADCC-MM kilpailuihin tiensä raivannut Jesse on varmasti elämänsä kunnossa ja valmiina tavoittelemaan taas kerran EM-kisalippua.

Mustana hevosena kisaan täytyy nostaa vielä Miikka Suvanto, Suomen toiseksi kovin metsuri. Miikka otti tämän vuoden BJJ-SM kilpailuissa vakuuttavasti tuplakultaa ja antaa varmasti kovan vastuksen kummalle tahansa karhuista. Taktisesti tällä ottelulla saattaa myös olla suuri merkitys, sillä mahdolliselle jatkoajalle venyessä toinen ennakkosuosikeista saattaa olla jo keräämässä energiaa seuraavaan otteluun.

Pro men -98,9

Alle satakiloiset näyttävät paperilla taputelluilta ja kulta lienee jo jaettu. Loukkaantumisen jälkeen vakuuttavasti matolle palannut Riku Urholin harjaa sarjan ja lähtee ADCC-EM kilpailuihin tavoittelemaan himoittua lippua MM-kilpailuihin. Vakiotermein varma 1. Mustia hevosia on turha veikkailla, jännittävämpää on miettiä nähdäänkö Riku viiksillä vai ilman..

Pro men +99

Ja sitten mennään sarjaan isot ja vähän pienemmät pojat sponsored by Facebook Stories.

Itse tuli aloitettua tämä painosarja kikkailu viime vuonna kun Slush karkelot sattuivat samalle viikolle ja painonveto oikeaan sarjaani (76,9) tuntui mahdottomalta. Tänä vuonna tilanne oli sitten taas sama ja kun Urholinia ja varsinkin Kuikkaa vastaan on tullut painittua ihan tarpeeksi niin näillä mennään.

Sarjan ennakkosuosikiksi nousee raskaansarjan UOBJJ-Maailmanmestari Heikki Jussila(Helsingin Paini-Miehet). Heikki on tehnyt kovasti töitä ja viimevuoden kilpailuista otteet ovat muuttuneet selkeästi määrätietoisemmiksi.

Ykkös haastajan roolista kisoihin lähteen muutamaa sarjaa kevyempi Tuomas “voittamaton” Simola. Varmasti väki vahva haastaja tulee olemaan myös ADCC-legenda Janne-Pekka Pietiläisen valmentama Aki Teräväinen.

Nostetaan nyt sitten itseni mustanahevosena mukaan viime vuoden mestarina. Simolan kohtasin jo NoGi SM kisoissa ja kyseisessä ottelussa ei jäänyt epäselväksi, mikä on ammattiurheilijan ja aktiviiharrastajan ero. Täytyy vain toivoa, että “voittamattoman” ei tule ensimmäisellä kierroksella vastaan ja nähtäväksi jää löytyykö Simolan linkkarista sopiva terä tähän sarjaan selkeästi isompia vastustajia vastaan..

Toisena mustanahevosena sarjaan astelee elävä vapaaottelu-legenda Marcus “CAVEMAN” Vänttinen (Hardknocks Training Center)Ainakaan modernin interwebin #KVG ajoilta Marcukselta ei löytynyt lukkopaini otteluita joten nähtäväksi jää miten ihmisshakki onnistuu. Toisaalta Hardknocksilta löytyy niin paljon kokemusta myös Jiu-Jitsusta, että tätä merkkiä ei voi jättää pelaamatta..

Pro women -60

Tähän sarjaan ei kannata varamerkkejä paljon tuhlailla. Ilman Sairastumisia yksi maailman parhaista ADCC-ottelijoista Elviira Karpinen nappaa mestaruuden näytöstyyliin.

Ainoa asia mikä minua ihmetyttää on osallistujien vähäinen määrä. Muutamalla kympillä saisi ostettua kokemuksen mitä ei oikeastaan millään rahalla normaalisti saa.

Pro women +60

Myös isojen tyttöjen sarja näyttää taputeltulta. Maiju “pääirtijuurineen” Suotama tanssii Haka-sotatanssin siivittämänä matolle ja poistuu hymyillen kavereiden päät kainalossa. Toisaalta liika ylimielisyys saattaa kostautua ja Suomen suurimpien olkapäiden hapottaessa vastustajat saattavat päästä yllättämään, jos pelikirjat on kirjoitettu oikein.

Oma veikkaukseni ykkös haastajaksi on Barreto Helsingin Laura Rättyä. Lauran viimeisimmät ottelut ovat päättynyyt tiukkoihin vääntöihin sarjaa alemmaksi väistäneen Elviira Karppisen kanssa ja nyt ensimmäinen suuri mestaruus on vain muutaman askeleen päässä.

Facebook Comments