BJJ yksityistunnit – mitä maksaa?

mitä maksaa bjj yksityistunti
Valmentaja Antti “Andy” Sariolan kanssa ollaan monessakin keskustelussa törmätty siihen, miten meidän kamppailulajien valmentajien pitäisi osata enemmän arvostaa omaa ammattitaitoa. Ihan kaikkea ei vaan kannata tehdä rakkaudesta lajiin..

Mitä maksaa yksityistunti BJJ:ssä?

Osallistuin viikonloppuna No-Gi Finnish Open kilpailuiden ammattilaisten sarjaan. Tavoitteena minulla oli kehittää ja testata omaa JiuJitsuani tositoimissa. Mielestäni vain kisaaminen lopulta hioo JiuJitsun, mutta tästä lisää toisella kertaa.

Kisoissa odottelua tulee väkisinkin ja tuli siinä sitten kollegan kanssa turistua yksityistuntien vetämisestä. Kollega kertoi vetäneensä  kesän aikana kymmenien tuntien hyvin valmistellun kokonaisuuden oppilaalle – tietysti ilmaiseksi. Jäin haavi auki miettimään tätä. Vaikka kuinka tehtäisiin JiuJitsua rakkaudesta lajiin niin eihän tässä ole mitään järkeä. TYÖLLE reilu hinta ja olisi sitten ko. korvauksella voinut tehdä ylimääräisen reissun New Yorkiin painimaan Renzon, Marcelon ja Danaherin kanssa. Ja kaikki olisivat hyötyneet kun oppi olisi palannut Suomeen – rakkaudesta lajiin 😉

Mikä sitten on “reilu” hinta BJJ yksityistunnille? No mikä olisi hyvä verrokki? Otetaan vaikka Personal Traineri? Personal Trainerin laskutus taitaa alkaa jostain 80€/h tunti tasosta ja päälle tulevat vielä kuntosalin tms. tilavuokrat. BJJ:ssä itseään valmentajiksi kutsuvilta, löytyy tyypillisesti vähintään liiton valmentajatutkinto (VOK-1). Laji taustasta kertoo tumma vyö, minkä saaminen vaatii vuosien harjoittelun ja monesti siihen liittyy myös paljon ryhmätuntien ohjaamista ja kilpailua. Kamppailulajien valmentajat hakevat myös oppeja ulkomailta sekä kilpailuiden, että erilaisten leirien, seminaarien ja harjoitusten merkeissä. Yliopistomaailmassa titteli tuolla pohjalla taitaisi olla Professori.

Toki kolikolla on kääntöpuolensa. Mitä BJJ yksityistunnilla tehdään ja miten asiakas saa ostokselleen vastinetta? Muutamalta treenarilta olen kuullut yksityistunneista, missä on treenailtu UFC:ssä juuri pinnalla ollutta tekniikkaa ja tutustuttu tekniikoihin, minkä nimiä en edes ymmärtänyt. Paskaa sanon minä. Niin tai toki maksava asiakas on oikeassa, mutta on tärkeää, että ennen yksilöllisen valmennuksen aloittamista yhdessä tsekataan realistiset tavoitteet, mihin voidaan sitoutua ja miten niitä voidaan seurata.

No mitä ne yksityistunnit nyt maksavat? Minun hintani BJJ yksityistunneista on 89€ sis alv ja siitä eteenpäin voidaan katsoa hieman aikataulujen ja tavoitteiden mukaan. Soita 050 340 64 23 ja sovitaan aika.

Alkuun suosittelen Parempi guardi ja ohitus kahdessa tunnissa ohjelmaani. Ohjelma sisältää esihaastattelun, ja 2h yksilövalmennusta erikseen sovittavina ajankohtina. Toistaiseksi tämä kokonaisuus melkein yhden tunnin hinnalla, kun maksat sen tästä etukäteen.

Facebook Comments