Eräilijän ensiapupakkaus.

Elämme kovia aikoja ja ihmiset ovat alkaneet palaamaan luontoon. Yhdessä eräilyryhmässä käytiin keskustelua, mitä ensiapupakkauksessa pitäisi olla mukana. Mielestäni ensiapupakkaus pitää sisällään vain oleellisen ei rakkolaastareita, hyttysmyrkkyjä ja aurinkorasvoja.

Omasta ensiapupakkauksestani löytyy, erkkaa, ensiside, haavanhoitorasva ja taskulamppu. Kuullostaa aika minimalistiselta, mutta mielestäni tässä on kaikki tarpeellinen ensiapuun. Lisäksi jokaisella eräilijällä on hyvä olla mukana omat hygieenia ja korjausvälineet leirin keston mukaan. Näitä yhdistelemällä sitten varmasti saadaan jo kevyt kenttäsairaala kasaan.

1. Erkkaa(voi kysyä myös ambulanssiteippiä apteekista) tällä onnistuu kaikkien haavojen tilkitseminen. (Ja harjoiteltaessa jättäkäähän hartoiden yläpuoli rauhaan.)

2. Haavarasvaa, jos retkeä jatketaan haverin jälkeen haava on pidettävä puhtaana.

3. Ensiside

4. Valo.

Oleellista olisi sitten se, että nämä olisi kaikilla eräilijöillä samassa paikassa reppua, jotta löytyisivät hädän hekellä. Ja tässä EA-pussissa, myös epipen, ja muut tärkeät reseptilääkkeet vaikka ohjeiden kera, jos vakavampia sairauksia/allergioita. Ja vaikka itsellä ei tiedossa allergioita olisi on Epipen ja kortisooni hyvä olla huomioitu ainakin, jos on isommasta ryhmästä vastuussa.

Mun kanavalta voi käydä kurkkaamassa lyhyen videon aiheesta. Kun EA laukun käyttäjiä voi olla monentasoisia ja monen ikäisiä kannattaa se pitää yksinkertaisena. 🤓

Ja kun ensiapua annetaan niin muistetaan perusjutut. Rajaa vahinko, hälytä 112 apua, hoida 112sesta saamiesi ohjeiden mukaan.

Facebook Comments