Flunssan hoito vinkit

Se on taas se aika vuodesta, että kaikenmaaliman flunssat riivaavat erityisesti. Voiko flunssaa hoitaa vai pitääkö vain kärsiä?

flunssa hoito vinkit

Flunssa 🙁

Tuli tässä pari päivää makoiltua sängyn pohjalla jonkinnäköisen selkäflunssan kourissa. Kävin vetämässä sen kuuluisan viimeisen kovan sparrin vaikka selkeät flunssan merkit olivat jo ilmassa. Lopputuloksena kurkku kipeä, pieni kuume, maha sekaisin ja selässä ne flunssan lihaskivut tuplana, “hyvän” treenin takia..

Kun flunssa meinaa iskeä kropan pitäisi antaa vain levätä ja tietysti tärkeää on että ei mennä levittämään sitä pöpöä treeneihin!

Flunssan oireiden lievittäminen

Flunssan oireiden lievittämiseen on varmaan tuhansia eri poppa tohtoreiden suosituksia. Tässä omia käytännössä hyväksi havaittuja metodeja. Kokeile omalla vastuulla.

Flunssa ja ruoka

Helposti käy niin että sairastaessa hyvä ruokailu unohtuu ja tämä vain heikentää yleiskuntoa entisestään. Flunssa myös kuluttaa todella paljon elimistön ravinteita ja hivenaineita joten syöminen ja juominen on oleellista.

Kevyt keitto tai ihan lihaliemi toimii flunssaan hyvin. Siihen kannattaa lisätä chiliä, valkosipulia, kurkumaa ja inkivääriä reilusti. Näillä kaikilla on todettu olevan flunssan oireita helpottavia vaikutuksia ja voit popsia niitä myös raakana. Itse pidän ehkä valkosipulia kaikkein parhaimpana “luonnon antibioottina”. Chiliä ei tietysti voi olla liikaa ja se myös avaa mukavasti röörejä ja lämmittää oloa!

Flunssa ja juoma ja ruoka

Kuumaa juomaa mihin paljon chiliä, valkosipulia, inkivääriä ja kurkumaa. Myös kuumat mehut ja kaakaot ovat hyviä ja ainakin itse taas kerran huomasin, että kipeänä on mahdotonta juoda liikaa.

K-18

Ja kyllähän se varsinkin kurkkukipua lievittää lasillinen hyvää Brandyä. Erityisesti painotan sanaa hyvää koska sillä pitää kurlata. Yks maks kaks annosta on “terveellistä” sitä enemmän nautittaessa oireet vain siirtyvät pahempina seuraavaan päivään.. Eli otetaanhan kohtuudella 😉

Flunssa ja pillerit

C-vitamiinillä ja sinkillä on tutkitusti flunssan oireita lyhentävä vaikutus. Molempia kannattaa nauttia erityisesti flunssan aikana säännöllisesti pieniä määriä.

Särkylääkkeitä en itse mielelläni syö, mutta nyt oli sen verran kipeät lihakset, että ibuprofeiinia tuli nautittua reilumpi kuuri.

Jotkut suosittelevat erilaisia piristeitä (esim kofeiinia sisältävät kuumat juomat) flunssan oireiden helpottamiseen, mutta itse väitän että lepo on ainoa keino. Jos piristeiden avulla flunssan keskellä rasitat itseäsi, siirrät vain oireita ja altistut vakavammille jälkitaudeille.

Flunssa ja muut hoito metodit

Oleellista on pitää ilmatiet auki. Höyryn Hengittäminen ja saunominen ovat hyviä metodeja. Flunssaisena saunassa kannattaa miedoista löylyistä nauttia alalauteella eikä kroppaa saa rasittaa kovissa löylyissä. Jos nenä on tukossa niin yritä saunassa hengittää väkisin nenän kautta vaikka tuntuukin pahalta.

Ehkä tärkeintä on kuitenkin puhdistaa nenäontelot suolavedellä. Tähän löytyy apteekista erilaisia työkaluja, mutta ihan yhtä hyvin voit vain imeä suolaveden nenään vaikka lusikan avulla.

Facebook Comments