Hengittäminen kamppailulajeissa

hengittäminen digeridoo

Hengittäminen kamppailulajeissa.

Oikea hengittäminen kamppailulajeissa antaa sinulle ratkaisevan edun kilpailuissa. Hengittämistä voi harjoitella ja jälleen kerran oman coren hallinta on oleellisen tärkeää.

Kun hengitys loppuu ihminen kuolee noin viidessä minuutissa. Kokeneet vapaasukeltajat pystyvät jopa pidempiin suorituksiin ja kylmässä vedessä hukkuneena ollut saattaa selvitä vielä jopa yli 30min ilman happea. Painonnostossa suoritus on yleensä anaerobinen eli suoritus tehdään ilman hengitystä. Kamppailulajeissa suoritukset ovan yleensä pitkäkestoisempia eli puhutaan aerobisista suorituksista.

Oman paini urani alussa tuntui siltä, että 5min ottelut olivat anaerobisia. Tästä seurauksena olikin nopea väsyminen ja otteluiden häviäminen ihan vain sen takia, että vastustaja ei lähtenyt mukaan tyhmään riehumiseen.

Pikkuhiljaa hengitystä on tullut rauhoitettua ja muutama vuosi sitten lääkäreiden kanssa keskusteltua tein johtopäätöksen, että sisään hengittämistä oleellisempaa on hengittää ulos oikein. Kun painissa joutuu tukalaan kuristukseen ongelma ei ole saada happea vaan päästä eroon ulos hengittämällä hiilidioksidista. Eläinkunnasta Anakonda tietää tämän, jos et usko niin kokeileppa seuraavalla kerralla aina tiukentaa otetta kun kaveri hengittää ulos.

40-vuotis synttäreilläni pääsin yllätyksenä soittamaan digeridoo bändiin ja tutustuin Breath Control Academyyn. Hah olipa hauska huomata että musikaalisten kykyjeni lisäksi hengitystä ja corea pitää parantaa vielä paljon. Itse soittelin Digeridoota ehkä 30s putkeen ja Baastian sitten käytännössä tauotta niin kauan kuin tarvis. Jep ja joutuihan sitä painimaankin Baastian jatkoi soittoa ja minun tehtävä oli saada se loppumaa puskemalla hänen palleaan.. Miten meni no käy tsekkaa Youtube @bjjmmutanen

Facebook Comments