Kaalilaatikko Goes International

Kaali

Käytiin tossa frendin kaa skruudaa kiinalaisessa treenin jälkeen. Jubailtiin vähän safkoista ja talon kimchiä tuli kehuttua. Mutta tiesitkö, mitä kimchi on? No kaikki tietävät, että hapankaali tulee Saksasta. Vai tuleeko? Kimchi on Korean kansallisruoka – hapankaalia ja chiliä..

Kaapista löytyi halal lampaanparikyljyksiä ja näitä juttuja tuumaillessa tuli idea. Tehdäänpä kaalilaatikko kansainvälisellä twistillä..

Kaalilaatikko Goes International Resepti

Ainekset:

1kg lampaan parikyljyksiä

1kpl kaalia(toista kiloa)

4dl riisiä

1kpl valkosipulia

1dl rypsiöljyä

3rkl punaviinietikkaa

1dl hunajaa

Vettä

Maustamiseen. Suolaa, pippuria, sahramia, kuivattua paprikaa, kurkumaa, chiliä.

Ohjeet:

Parikyljykset lämpimään ja sahrami kylmään veteen.

Valurautapataan reilusti öljyä ja pata kuumaksi. Parikyljykset ruskistetaan kullan värisiksi pieni määrä kerrallaan.

Lisää kaali, riisi, valkosipuli, paprikajauhe ja reilusti öljyä. Kun huomaat ensimmäisen “palaneen” kaalin kohdan tämä vaihe on ok.

Lisää vettä ja sahrami niin että ainekset melkein peittyvät. Mieluummin liian vähän emme tee keittoa. Nestettä voi lisätä myöhemmin.

Maustamiseen en anna tarkempia ohjeita, mutta tässä vaiheessa, kun nestettä on reilusti maun pitäisi olla ok. Lisää lopullinen chili ja suola aina lopuksi. Itse suosittelen hyvin vähäsuolaista ruokaa mikä sormisuolataan vasta pöydässä.

Ruuan kypsyminen hiljaa kiehuen tai uunissa 147c ottaa yli 2 tuntia. 4h suositus. Parhaimmillaan tämä on kun liha pysyy juuri ja juuri kiinni luussa..

Arvosanat

No itse annan 10- täysi 10 ois tullut jos olisi annokseen lisännyt vielä tuoreita yrttejä fiilistelyyn. Tais vaimon kaa vaan olla nälkä niin jäi persiljat kasvimaalle odottaa pupujusseja..

10v 7v ja 3v pojat. Vetelivät ilolla annoksen ja kertoivat etteivät tykkää miatään erikoisuuksista. Valehdeltiin että oranssi väri tulee paistopinnasta..

Ps. Kyytipojaksi vaimo tarjosi retkiltäni tuotua Amarone punaviiniä. Kyllä Lappalaiset osaa viinitkin tehdä👍

Facebook Comments