NO-GI FINNISH OPEN 2019

NO-GI FINNISH OPEN 2019 

Mikä laji on kyseessä?

“NO-GI” tarkoittaa No Gi eli kotimaisittain äännettynä “ilman pukua”. Lajin säännöt ovat samat kuin BJJ kilpailuissa, jotka noudattavat kansainvälisen IBJJF-liiton sääntöjä.

Pähkinänkuoressa siis painia, missä myös lukot ja kuristukset ovat sallittuja. Mikäli ottelu ei ratkea toisen osapuolen luovutukseen lasketaan pisteitä. Yksinkertaistettuna pisteitä saa mikäli pystyy parantamaan omaa asemaansa ja etenemään kohti vastustajan luovutusta. Selällään oloa tässä lajissa kutsutaan guardin-peluuksi ja sitä pidetään neutraalina positiona molemmille ottelijoille. Otteluaika vaihtelee vyöarvon mukaan kuudesta kymmeneen minuuttiin ja tässä ennakossa käydään läpi mustien-, ja ruskeavöisten painosarjat.

Pahoittelut että naisten sarjoista ei ole videoita. Finaalit alkoivat aivan eri aikaan, mitä päivän päätteeksi olleet miesten finaalit. Tästäkin kehitysideana niin kaikki finaalit iltaan ja erikseen. Katsojien kannalta melko sekavaa että useampia finaaleita oteltiin eri aikaan.. Ja ei en usko että tämä pidentäisi päivää yhtään, kun odottelu ajat putoavat pois.(jos välierä ennen finaalia niin ottelija saa levätä 20min) Osalla kisaajista saattaa tulla pitkäkin odotus ennen finaalia ja uudet lämmittelyt, mutta vaakakupissa sitten se että yleisöönkin saattaisi eksyä maksavia asiakkaita 😉

 

Women -56,5 kg

Ehkä näitä naistenkin sarjoja voisi yhdistellä, mutta mennään nyt näillä. Kahden naisen sarjasta kisamatkat nappaa Liisi Vaht

Women -61,5 kg

No olisiko nyt Laura Rättyän vuoro! Laura on ottamassa kyllä “ikuisen kakkosen” tittelin, mutta nyt veikkaan että vauhti riittää päätyyn asti! 

No olihan se Lauran vuoro!! YES! Tavattiin nopeasti, kun tulin valmistautumaan omaan sarjaani ja ilmeestä katsoin että ei olisikaan voittoa tullut. No voitto tuli kuulemma vastustajan diskauksella niin ei ollut täysin tyytyväinen. Ihme tyyppejä nämä suomalaiset 🙂

Women -66,5 kg

Suvi Koikkalainen hyppää edellisistä kilpailuista sarjaa ylemmäksi. Mikäli sarjannosto ei tuota yllätyksiä Suvi nappaa tästä mestaruuden.

Women +66,5 kg

Naisten raskassarja, missä kokoerot saattavat tuoda yllätyksiä, mutta ennakkosuosikiksi kiilaa Emma Reunanen.

Men Ruskea- ja mustavöiset -73,5 kg

Keveiden miesten sarja, mihin myös vielä kevyemmät miehet on tällä kertaa yhdistetty. Sarja on veikkaajalle oikea painajainen, koska selkeää ennakkosuosikkia on vaikea nostaa ja yhdistetyt painosarjat sotkevat vielä lisää voimasuhteita. Lapulle on pakko ottaa gran old man Severi Nenonen ja vaihtomerkiksi voisi ottaa useammankin nuoren kyvyn. Ehkä vahvin kasvaja on ollut Oulun Tommi Heikkinen, mutta nähtäväksi jää mihin vahvat esitykset purppuravöissä riittävät kun vastaan asettuu Suomen terävin kärki höystettynä muutamilla vierailijoilla.

Men Ruskea- ja mustavöiset -79,5 kg

Tämä on Jaakko Vilanderin sarja, mutta huhuja on liikkunut pienistä terveyshuolista ja täytyy vain toivoa että mies on lauantaina iskussa, sillä vastaan asettuu aina kovassa kunnossa oleva Riihimäen Toni Toivanen ja Eteläisen naapurimme nälkäinen Harto Vallimägi. Tietenkään itäisen naapurimme edustajia unohtamatta, mutta tällä kertaa uskon että voittaja löytyy edellä mainitusta kolmikosta.

Men Ruskea- ja mustavöiset -85,5 kg

Oma sarjani, mikä näyttää aivan julmetun kovalta. Vegard Randeberg saapuu Norjasta ennakkosuosikin viitta hulmuten, mutta tästä sarjasta ei helpolla edes finaalipaikka irtoa. Ranking systeemin takia ehkä jopa moraalinen finaali Tuomas “Voittamaton” Simolaa vastaan käydään jo ensimmäisellä kierroksella ja toiselta puolelta kaaviota finaalissa vastaan asettuu sitten joku kolmesta kovasta haastajasta.

Men Ruskea- ja mustavöiset -91,5 kg

Ehkä toiseksi selkein sarja, minkä voittaa Aleksi Ruuskanen. Ruuskanen oli ilmeisesti flunssassa ja finaalin videokin taisi mennä (taas) päällekkäin toisen sarjan kanssa 🙁

Men Ruskea- ja mustavöiset -97,5 kg

Omasta mielestäni se kaikkein kovin sarja! Tapasin Jesse Vuorion Siltamäen salatreeneissä ja kunto vaikutti kovalta. Mutta nyt haaste ei ole enempää eikä vähempää kuin Perttu Tepponen, joka ottelee syksyllä ADCC MM kilpailuissa, mihin valitaan vain maailman kovimmat painijat.

Myös ammattilaisten suurimman rahaturnauksen MalmiMorriksen keväällä voittanut Ruotsin Simon Immerstrand tulee antamaan kovan vastuksen.

Men Ruskea- ja mustavöiset +97,5 kg

Sarjan voittaa leikiten Pohjois-Euroopan kovinta lukkopaini seuraa Helsingin-Painimiehiä edustava Heikki Jussila. 

Ja niin voitti. On se kaunista katseltavaa kun jättiläinen kurittaa kääpiöitä.

Facebook Comments