NO-GI SM-KILPAILUT 2019

0
445
nogism2019

NO-GI SM-KILPAILUT 2019 ENNAKKO

Se olisi sitten edessä jälleen yhdet kilpailut. Ohessa omia mietteitä.

Itse lähden ottelemaan sarjaan mustat-, ja ruskeavyöt alle 85kg. Sarja on minulle hieman liian iso, mutta voimakauden ollessa menossa ihan mukava, että ei tarvitse vaakaa vilkuilla. Kunto on kova vaikka pieni flunssa veikin parasta terää ja valmistautuminen on oikeastaan ollut enemmän toipumista kuin kunto piikin nostoa.

Mikä laji on kyseessä?

“NO-GI” tarkoittaa No Gi eli kotimaisittain äännettynä “ilman pukua”. Lajin säännöt ovat samat kuin BJJ kilpailuissa, jotka noudattavat kansainvälisen IBJJF-liiton sääntöjä.

Pähkinänkuoressa siis painia, missä myös lukot ja kuristukset ovat sallittuja. Mikäli ottelu ei ratkea toisen osapuolen luovutukseen lasketaan pisteitä. Yksinkertaistettuna pisteitä saa mikäli pystyy parantamaan omaa asemaansa ja etenemään kohti vastustajan luovutusta. Selällään oloa tässä lajissa kutsutaan guardin-peluuksi ja sitä pidetään neutraalina positiona molemmille ottelijoille. Otteluaika vaihtelee vyöarvon mukaan kuudesta kymmeneen minuuttiin ja tässä ennakossa käydään läpi mustien-, ja ruskeavöisten painosarjat.null

Men Ruskea- ja mustavöiset -67,5 kg

Sarjan voittaa Severi Nenonen, mikäli keskittyminen ei ole jo Tauru & Tapiola Promotionsin järjestämässä combat jiujitsu turnauksessa, missä myös lyönnit avokämmenellä ovat sallittuja.

Men Ruskea- ja mustavöiset -73,5 kg

Kokenut Aleksandr Keinänen nousee pieneksi ennakkosuosikiksi, mutta riittääkö fysiikka Pohjois-Karjalan metsien lupausta Jimi Miettistä, tai Oulun Kansallista mestaria(IG) Tommi Heikkistä vastaaan.

Men Ruskea- ja mustavöiset -79,5 kg

Jaakko Vilander on kivunnut pikkuhiljaa kansallisella tasolla moninkertaiseksi mestariksi ja ensimmäisiä voittoja on tullut myös arvoturnauksissa ulkomailla. Nyt kysymys onkin painaako mestarin viitta liikaa. Oulun edustus sarjassa on silmiinpistävää ja kovasta kolmikosta löytyy varmasti haastetta Jaakolle. Nimetään nyt Toni Toivanen sarjan mustaksi hevoseksi.

Men Ruskea- ja mustavöiset -85,5 kg

Oma sarjani ja edessä todella kova haaste. Flunssa pilasi parhaat valmistautumiset. Mutta nyt olen taas päässyt mukavaan treenikuntoon ja kiva taas mitata omaa tasoa Suomen parhaimpien kanssa. Tavoitteena kolme ottelua, mikä vaatii kyllä virheetöntä suoritusta, ja kovia onnistumisia.

Sarjan ennakkosuosikki on ADCC liiton hallitseva mestari Tuomas “Voittamaton” Simola. Tuomaksen sosiaalisenmedian päivitysten perusteella käynnissä on kova treenikausi silmälläpitäen kevään ADCC EM kilpailuita ja tässä on varmaan ainoa mahdollisuus päästä yllättämään, mikäli vastustajat pystyvät ajoittamaan oman kuntonsa paremmin. Toisaalta nähtäväksi jää miten haastajat pärjäävät ukkoa vastaan millä treenitunteja taitaa kertyä enemmän kuin koko muulla porukalla yhteensä. Toisaalta olen paljon puhunut laadukkaasta harjoittelusta ja nyt se punnitaan.

Nostetaan tämän sarjan mustaksi hevoseksi Tony Bäckman, jolla tulee kuitenkin olemaan hikinen tie finaaliin ennakkosuosikkia vastaan.

Men Ruskea- ja mustavöiset -91,5 kg

Tätä kirjoittaessa vasta katsoin sarjaa tarkemmin ja täytyy kyllä sanoa, että pitkästä aikaa mielenkiintoinen sarja BJJ puolella. (siis muillekin kuin HC BJJ-lajiharrastajille)

Oma suosikkini on vapaaottelu organisaatio Cagen puolella ammattilaisena otteleva Henri Lintula. Edellisessä ottelussaan hieman alakynnessä iskujen vaihdossa ollut Lintula käänsi ottelun edukseen väkevällä Triangle-kuristuksella.

Juuri tuli vanhoja muisteltua ja mietittyä, missä Hannu Soveri on ja nyt lauantaina saadaan tähänkin vastaus.

Mikäli vetokupongilla on vielä tilaa ei kannata unohtaa Turun vahvinta metsuria. ADCC Liiton hallitsevaa Suomenmestaria Miikka Suvantoa. Mikäli muut ottelijat haluavat kokeilla pysty painitaitojaan Suvannon mahdollisuudet vain kasvavat.

Men Ruskea- ja mustavöiset 91,5- kg

Sarjan finaalissa Riku Urholin kohtaa kansallisella tasolla kahden eri liiton(Greco Vapaapaini , ADCC) mestaruutta hallussaan pitävän Heikki Jussilan. Sarjojen yhdistelyn johdosta Riku Urholin joutuu ottelemaan lähes puoli metriä pidempää ja muutenkin raamikkaampaa vastustajaa vastaan. Mutta kuten Akhileen ajoista muistamme koko ja voimat eivät ratkaise kaikkea ja tulossa on todella mielenkiintoinen ottelu!

Women -61,5 kg

Finaalissa kohtaavat Suvi Koikkalainen ja Laura Rättyä. Joko nyt Laura? Outi Karhuvaara tulee olemaan kova vastus mutta jää nyt mustanhevosen rooliin.

Women 61,5 kg

Kun naisia on juuri ja juuri kahtee sarjaan on painoraja asetettu 61,5 kg kohdalle. Tämä tarkoittaa sitä että sarjassa saatetaan nähdä suuriakin koko eroja. Maiju Suotama voittaa sarjan, mutta jiujitsun on oltava vahvaa erityisesti, jos vastaan tuleekin vastustajia, joiden päitä ei saa helpolla ruuvattua paikoiltaan.

Missä

Kilpailut järjestetään Nokialla Eden kylpylässä 1.2.2019. lisää tietoa BJJ LIITTO

Facebook Comments