Puhti terveystarkastus

Olen näillä sivuilla kirjoitellut useitakin syömiseen ja harjoitteluun liittyviä ajatuksia. Mutta entäpä ovatko ne hyviä ja voiko omaa syömistä arvioida muutenkin kuin käymällä vaa alla? KYLLÄ voi ja pitää ei pelkkä "keveys" ole millään lailla hyvä mittari ihmisen hyvinvoinnista. Puhti kuntoilijan terveystarkastus lupaa laajat testitulokset urheilijalle olennaisista arvoista ja siksi siitä kiinnostuinkin.

puhti terveystarkastus

Liikkujan terveystarkastus (mies)

Puhti terveystarkastuksista minulle valikoitui yllättäen liikkujille suunnattu paketti. Paketti sisältää Puhti-terveystarkastuksen lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on esimerkiksi suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D-vitamiinin pitoisuudet, magnesium ja lisäksi B12-vitamiini, nestetasapainoon liittyvä kalium sekä testosteronin mittaus.

Paketin saa ostettua helposti tästä ja käyttämällä koodia “bjjmutanen10” saat -10% kaikista testeistä! Ole hyvä!

Labroja löytyy ympäri Suomen ja ainakin itselleni löytyi aika heti seuraavaksi aamuksi melkein naapurista.

Aamulla ennen työpäivää pyörähdin labrassa ja aikaa meni noin 5 minuuttia, kun hoitaja ruiskutti neljä pullollista verta. Tikkurilassa laboratorio on aivan aseman vieressä joten käynti oli todella sujuva.

Puhti tulokset

Illalla treenien jälkeen puhelimessa nökötti viesti testien valmistumisesta. Melko nopeaa toimintaa! Tähän vielä itselle muistiin, että treenit kulkivat hyvin ja kovat sparrit eivät tuntuneet pahalta vaikka Peten kanssa sparreista henkisiä haavoja syntyikin..

No mitäpä luvut kertoivat? Kaikki mittarit olivat viitearvojen sisällä, mutta osa valkosoluista(näitäkin oli useita eri tyyppejä) hieman koholla, johtunee juuri sairastetusta flunssasta, mutta hyvä seurata!

Testosteroni tasot minua ainakin kiinnostivat ja lukemalla 20,5 nmol/l pääsi viitearvojen keskelle, mutta kun mittaus oli aamulla niin ilmeisesti tuolla lukemalla ei ainakaan tarvitse WADA testejä pelätä 🙂

Näin talvikauteen valmistautuessa myös D-vitamiini (S -D-25) kiinnosti. Näyttäisi olevan akut kesällä ladattu kun lukemalla 98,4 nmol/l pääsi viitearvojen sisälle.

B12-vitamiinia tarvitaan erityisesti hermoston toiminnassa. Se vaikuttaa kehoon ja mieleen monella tavalla. Sitä saadaan vain eläinperäisestä ravinnosta, joten varsinkin kasvis painoitteisesti syövien kannattaa kiinnittää huomiota sen saantiin. Oma ruokavalioni näyttäisi olevan kunnossa, koska lukema 552 pmol/l asettuu asteikon (180-700) yläpäähän.

Urheilijoilla Hemoglobiini (B -Hb) on yksi mitatuimmista arvoista. Oma arvoni on 150 g/l ei taitaisi lohkaista paikkaa Norjan hiihtomaajoukkueeseen, mutta osuu viitearvojen keskelle (134-167).

Lisää puhtia?

No miten tästä eteenpäin? Puhti tulokset ovat seurattavissa oma puhti palvelusta. Erityisen hyvältä näyttäisi se että tuloksia pystyy helposti vertaamaan toisiinsa, kun testejä tulee lisää.

Ja hei mielellään kuulisin sinunkin kommentteja kannattaako tehdä jotain toisin?

Facebook Comments